Midsommer - Reisverslag uit Valdemarsvik, Zweden van Jan Willems - WaarBenJij.nu Midsommer - Reisverslag uit Valdemarsvik, Zweden van Jan Willems - WaarBenJij.nu

Midsommer

Door: Christophe

Blijf op de hoogte en volg Jan

22 Juni 2013 | Zweden, Valdemarsvik

Vandaag (22 juni 2013) heb ik de eer om het dagverslagje te schrijven. Het is ondertussen 11 uur, gedoucht en met een kop koffie gezeten op het terras van Bertil met een prachtig zicht op de fjord. Midsommer was geweldig. Het wordt inderdaad niet donker. Heerlijke barbeque. Bertil had enkele ex-collega's van DEC uitgenodigd, een verloren gelopen Palestijn, de Turkse uitbater van Donaldssons, het (enige) restaurant van Valdemarsvik. Jan kent ze allemaal. Ik begrijp Jan ondertussen volledig. One big happy family. Gastvrijheid wordt hier in grote letters geschreven. En ja, ook nog iets over de boot. Vanaf gisteren is het geen gewone boot meer, maar is het officieel TJIP. Haar naam staat in mooie letters op de boeg. We hebben Tjip geschilderd met antifouling. De verf moet een 8 uur drogen waardoor de boot gisteren nog niet te water kon. We hebben ondertussen allerlei klusjes gedaan aan boord, zodat we klaar zijn om de boot vandaag te water te laten en de mast te monteren. Hoe dat afloopt is voor het volgende verslag.

• 22 Juni 2013 - 14:59

Anna:

Va,en annemie hoorden het laatste verslag. Fantastisch!
    Annemie vraagt of de uitbater van de donaldson familie is van myriame?
    Ook va en Annemie herkennen de gastvrijheid van de zweden en de grote vriendenkring die Jan opbouwde in Zweden.
    Va rekent op je zeemanskunst.

Tags: Midsommer, Tjip